MiniClip

MiniClip on vuonna 2000 perustettu ilmaisten nettipelien sivusto, jonka valikoima on todella runsas. Pelikategoriat liikkuvat laidasta laitaan urheilupeleistä ja perinteisistä klassikkopeleistä moderneihin ja kokeileviin alienipeleihin. Tarjonnasta löytyy myös lukuisia toiminta-,ja autopelejä. Lisäksi uusia pelejä ladataan sivustolle tiuhaa tahtia.

Monia pelejä voi pelata joko yksin-, kaksin- tai moninpelinä, mikä parantaa pelikokemusta takuuvarmasti. Kavereista voi ottaa mittaa esimerkiksi biljardissa, jalkapallossa tai jännittävässä Stormfall Age of War -sotapelissä. Valikoimassa on myös lukuisia monille nostalgisia lempipelejä, kuten matkustajien poimimiseen perustuva Cab Driver -taksipeli. MiniClipiä pidetään myös tyttöjen suosikkipelisivustona, sillä sieltä löytyy paljon pukeutumiseen, meikkaukseen, sisustuksen ja söpöihin lemmikkeihin liittyviä minipelejä.

Sivustoa ei toistaiseksi ole saatava suomenkielisenä, mutta se on erittäin helppokäyttöinen ilman erityisempää kielitaitoakin. Peleistä valtaosa on Adobe Flash- ja Shockwave-ohjelmilla pyöriviä pelejä, mutta sivustolla on myös upeita Javaa tukevia 3D-pelejä. Useimmat pelit pyörivät helposti ja vaivattomasti selaimessa, mutta osa niistä on ladattava omalle koneelle. Pelaaminen edellyttää myös kirjautumista, jonka voi tehdä suoraan sivustolla tai Facebookin kautta. Miniclip-pelit ovatkin vahvasti esillä myös sosiaalisessa mediassa Facebookin, Twitterin, Google+palvelun ja YouTuben kautta.

MiniClip tarjoaa lisäksi mobiilipelejä iPhonelle, Windows Phonelle ja Androidille, joten viihde kulkee pelaajan mukana paikkaan kuin paikkaan. Viimeisenä MiniClip-sivuston erikoisuutena on, että sen pelejä voi linkittää omille sivuilleen ilmaiseksi painamalla ”lisää peli kotisivullesi” -nappia.

rnn.yqe.