Java-pelien kehitys

Java on kulkenut mukana mobiilipelien kehityksessä koko niiden historian ajan ja varsinkin monet peli-applikaatiot on luotu Javaa hyödyntäen. Java-pohjaiset pelit toimivat erittäin hyvin mukana kuljetettavissa laitteissa, kuten älypuhelimissa ja tableteissa, sillä laitteelta ei vaadita muun muassa suurta muistia. Ehkä suurin Javan käytön eduista pelien kehityksessä on ollut, että se toimii hyvin useilla alustoilla, kuten esimerkiksi Windowsilla, Macilla, Androidilla.

Mobiilipelit ottivat todellisen harppauksen kohti nykykehitystä vuonna 2002, kun matkapuhelinvalmistajat, tarkasti ottaen Nokia 3410 ja Siemens M50 mallillaan, toivat markkinoille puhelimet, jotka tukivat Java-pohjaisia pelejä. Vaikka näytöt olivat vielä mustavalkoisia ja ruudun pikselit kovin rajoitettuja, ensimmäiset askeleet mobiilipelien buumiin oli otettu. Ennen kaikkea Java todisti oikeaksi sen, puhelimella voidaan pelata nopeita toiminta pelejä.

Vuoteen 2006 mennessä pelien kehitys oli harpannut eteenpäin ja puhelimeen pystyi lataamaan yhä monimuotoisempia pelejä, kuten tasohyppely-, urheilu- ja autopelejä. Java-pohjaisia pelien määrä oli jatkuvassa kasvussa ja niitä sai ladattua muun muassa oman liittymän tarjoajan sivuilta.

Nykyisin tarjolla on mittaamaton määrä pelejä, joista jokaiselle varmasti löytyy useampiakin vaihtoehtoja aina perinteisemmistä aivopähkinöistä uuden aikaisiin 3D-teknologiaa hyödyntäviin peleihin.

Java pelien luonti

Java-pohjaisten pelien kehittäminen ja luominen, on pelitalojen lisäksi monille alasta kiinnostuneille harrastus. Erityisesti Javan vapaan lisensoinnin ansiosta, sen hyödyntäminen on ollut mahdollista kaikille pelien tekemisestä kiinnostuneille.

rnn.yqe.