Gameli

Gameli on Iltalehden sivuilta löytyvä suomenkielinen pelisivusto, joka tarjoaa monia erilaisia ilmaisia nettipelejä. Mukaan mahtuu kuplien ammuntaa Bubble Shooter -pelin parissa, kullankaivuuta Gold Miner -pelissä ja perinteistä pasianssia. Gamelin pelejä voi etsiä nopeasti ja helposti ”suosituimmat”, ”parhaat” tai ”tuoreimmat” välilehtien kautta tai avata kaikki pelit näkyviin A:sta Ö:hön listauksella. Laatua kaipaavat pelaajat voivat klikata heti auki sadan parhaan pelin listan tai ennakkoluulottomasti kokeilla Gamelin suosittelemaa viikon peliä.

Gamelista löytyy värikkäitä pelejä perheen pienimmille ja hauskoja tasohyppelypelejä vähän vanhemmille, kuten riemukas Burger Restaurant 3 -tasohyppely, jossa tarkoituksena on kokata ja tarjoilla asiakkaille herkullisia purilaisia. Pelaajan näppäryyttä testaa puolestaan nuolinäppäimillä pelattava, renkaiden läpi hyppelyä vaativa My Dolphin Show 2. Tetrismäistä tilanhahmotusta ja älyä voi taas kohottaa asettelemalla kukkasia vähintään viiden riveihin Bloomin’ Gardens -peliä pelaamalla.

Minipelien lisäksi sivustolta löytyy tuttuja ja turvallisia sanaristikkoja sekä kiperiä tietovisoja. Paras esimerkki tästä on Iltalehden klassikkovisa, joka erottaa jyvät akanoista ja ottaa luulot pois kaikentietävistä pätijöistä. Nämä 15 ajankohtaista kiperää kysymystä päivitetään joka arkipäivä sekä lauantaisin. Kavereiden tai perheen kesken voi siis ottaa pienen mittelön liki joka päivä. Jotta maailman tapahtumat eivät unohtuisi pelaamisen lomassa, Iltalehden uutiset pyörivät kätevästi sivun sivupalkissa. Sivusto ei vaadi rekisteröitymistä ja pelit avautuvat suoraan selaimessa.

rnn.yqe.