Bingo

Bingo perustuu Italian kansalliseen lottoon, ja sitä on pelattu jo vuodesta 1530 saakka. Pelistä löytyy kaksi erittäin tunnettua versiota ja useampia vähemmän tunnettuja variaatioita. Kaksi pääsuuntausta bingon pelaamisessa ovat kuitenkin edelleen amerikkalainen versio ja englantilainen versio. Amerikkalaisessa muodossa bingoa pelataan 5×5 kentällä, kun taas englantilaisessa variaatiossa pelataan kolmesta rivistä ja yhdeksästä sarakkeesta muodostuvalla alueella. Suomessa amerikkalainen muunnelma bingosta on kuitenkin se huomattavasti tunnetumpi.

Vaikka bingolla voi olla maine vanhemman ikäpolven pelinä, on pelin suosio kasvussa. Eikä tämä johdu vain väestön ikääntymisestä, vaan moni nuorempikin pelaaja on hurahtanut siihen. Kyseessä on yksi niistä peleistä, jota jokainen on varmasti joskus pelannut. Siihen liittyy yksi, jos useampikin lämmin muisto. Olipa se sitten tutun kanssa bingosalilla tai kavereiden kanssa koulussa.

bingo

Varmasti juuri se, että moni osaa peliä pelata ja oma positiivisia muistoja siitä on syy, miksi nettiversion tekijät tarttuivat tilaisuuteen ja ovat luoneet pelistä myös verkkokasinoille sopivan version. Nykyään bingoa pelatakseen ei tarvitse kuitenkaan raahautua hallille saakka, vaan sitä voi pelata kodin suojasta. Pelin kaikki versiot myös löytyvät netin uumenista, joten näin ollen voi valita juuri sen variaation bingosta, joka itseään miellyttää eniten. Se tulee nopeasti tutuksi, vaikka se olisikin muuten lähes tuntematon sääntöjen puolesta.

Kun pelaa bingoa netissä, pelaaja pystyy myös palaamaan jatkuvasti sääntöjen pariin, mikä tekee pelistä aloittelijoille helpomman. Netissä pelaaminen on muutenkin mukava tapa aloittaa harrastus rauhassa ilman pelkoa, että hallilla pitkään käyneet katsoisivat pahalla aloittelevaa ja kysymyksiä esittävää pelaajaa.

Peli on käytännössä todella yksinkertainen. Sinun täytyy vain seurata koneen arpomia voittavia numeroita ja toivoa, että sinun lappusi on voittaja. Pelin viehätys syntyykin varmasti osittain myös sen yhteisöllisyydestä. Yhdysvalloissa käytetään päivittäin 90 miljoonaa dollaria bingokuponkeihin, mikä tarkoittaa, että peli jaksaa vetää yhä nykyäänkin ihmisiä pelaamaan peliä paikan päällä. Nykyään on mahdollisuus pelata bingoa joustavasti mihin aikaan tahansa ja mistä tahansa, kunhan mobiililaitteesta tai tietokoneesta löytyy nettiyhteys.

rnn.yqe.