Älypää

Älypää on Sanoma Entertainmentin tukema tietovisapainotteinen peliyhteisö, joka on ollut pystyssä jo vuodesta 1998 asti. Älypään peleissä korostuvat oivaltaminen ja koulutuksellisuus.

Visailuja löytyy laajasti eri aiheista muun muassa urheilusta, musiikista ja historiasta. Yleissivistystään voi itse kukin testata neljällä eri tasolla. Valittavissa ovat juniori, klassikko, vaikea ja seniori. Vaikea-kategoria sisältää haastavampia kysymyksiä kuin klassikkoversio. Juniori- ja seniori-jaottelu puolestaan jakaa kysymykset nimiensä mukaisesti nuorille ja hiukan vanhemmille pelaajille.

Kaikkia visailuja voi pelata myös moninpelillä; mikäs sen hauskempaa kuin heittää kaverille haaste? Haastepelillä voi testata omia tietoja ja taitojaan myös muiden käyttäjien keskuudessa. Menestys haastepeleissä näkyy kaikille käyttäjille sijoitukset-listalla.

Sivusto ei vaadi rekisteröitymistä, mutta ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät voivat luoda sivustolla myös omia tietovisojaan haluamastaan aihepiiristä. Kyseiset yhteisövisat voivat olla julkisia, eli kaikkien pelattavissa, tai ne voi suunnata yksityisesti omalle valikoidulle kaverijoukolle. Tämä piirre ainoastaan korostaa Älypään yhteisökeskeisyyttä, jossa visoissa kisaamisen ohella pelaajat voivat pitää yhteyttä toisiinsa tiettyyn aiheeseen keskittyneillä keskustelupalstoilla. Parhaimman pelaajan tittelistä kisaamisen lisäksi käyttäjät voivat seurata toistensa peliaktiivisuutta seuraamalla saavutettujen tähtien määrää.

Visailujen lisäksi Älypää tarjoaa tavallisempia verkkopelejä, esimerkiksi klassikkopelit Pac-Man ja Tetris. Kaiken kaikkiaan Älypää ammentaa järkevää, huvin ja hyödyn hauskalla tavalla yhdistävää viihdettä. Tämän pelisivuston monipuoliset tieto- ja älypelit sopivat kaikenikäisille ja osa peleistä on saatavilla ruotsiksi ja viroksi. Tämän lisäksi koko sivusto on käännetty myös englanniksi, joten oppimiselle ei ole mitään rajaa.

rnn.yqe.