Aapeli

Aapelin peliyhteisöpalvelua ylläpitää alunperin suomalainen Playforia-yritys, jonka liiketoiminnot myytiin vuonna 2014 United Game Studiosille. Kaupan on sanottu siivittävän erityisesti mobiilipelien kehitystä. Mobiilipelien läpimurtoa odotellessa käyttäjät voivat edelleen nauttia Aapelin Java- tai Flash-pohjaisista selainpeleistä. Monet peleistä ovat yksinpelejä, mutta myös kaksinpelit ja moninpelit, kuten sananmuodostuspeli Wordz, ovat erittäin suosittuja. Aivorattaat pyörimään pistävät pulmapelit, kuten Timangi ja Poks, sekä taitopelit Kasipallo ja Minigolf. Luonnollisesti valikoimasta löytyy myös suuria klassikoita, kuten Bingo, ja mukaansa tempaavia toimintapelejä sekä aina viihdyttäviä korttipelejä.

Sivusto ei varsinaisesti vaadi rekisteröitymistä, mutta tämä sallii esimerkiksi oman persoonallisen pelihahmon luomisen ja eri yhteisöissä sekä foorumeilla vaikuttamisen. Avatarin luominen on helppoa ja hauskaa: anna vain mielikuvituksen lentää. Jotta pelaaminen Aapelissa olisi vieläkin antoisampaa, pelejä voi pelata kaupasta ostettavissa olevilla pelimerkeillä ja niin kutsutuilla taateleilla. Maksu tapahtuu yleisimpien verkkopankkien kautta kännykällä tai luottokortilla. Käytännössä taatelit ovat Aapelin virallista valuuttaa, joita voi käyttää vaikkapa korttipeleihin ja avatar-hahmojen vaatteisiin. Huomionarvoista kuitenkin on, että lainsäädännöstä johtuvista syistä pelimerkkejä ei voi vaihtaa takaisin taateleiksi.

Aapelin oma sivu on erittäin viihdyttävä kokonaisuus vieraskirjoineen, Ystävät-välilehtineen ja Yksityisviestit-toimintoineen. Aapeli on todellakin oma tiivis peliyhteisönsä, jonne käyttäjät toivotetaan aina tervetulleeksi ja ystävystyminen muiden palvelun käyttäjien kanssa on osa pelikokemusta. Palvelua viedään myös ulkomaille muun muassa englanniksi, saksaksi, ruotsiksi, ja espanjaksi.

rnn.yqe.